Judecător din Olt exclus din magistratură

1
413

Fostul preşedinte al Tribunalul Olt, judecătorul Carmen Marinescu, a fost condamnată recent de magistraţii Curţii de Apel Craiova la opt ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în declaraţii, sentinţa nefiind una definitivă.

Ca urmare a acestei decizii la sfârșitul acestei săptămâni a apărut și decretul „privind eliberarea din funcția de judecător, președinte suspendat din funcție al Tribunalului Olt a doamnei Eugenia Carmen Marinescu – ca urmare a condamnării definitive pentru săvârșirea unor infracțiuni”. Acesta a fost semnat de Klaus Iohannis, președintele României.

În acelaşi dosar, soţul fostului preşedinte al Tribunalului Olt, Iulius-Severus Marinescu, a fost condamnat la trei ani de închisoare, în timp ce avocatul Dumitru Cismaru a primit o condamnare de trei ani şi jumătate.

Reamintim că în luna mai 2015, judecătoarea Carmen Marinescu a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru mai multe fapte de corupție după ce a primit 200.000 de euro mită pentru a-l elibera din arest în 2011 pe interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Ea este acuzată de luare de mită, trafic de influență, spălare de bani în formă continuată (cinci acte materiale) și fals în declarații în formă continuată (patru acte materiale).

 

1 COMENTARIU

  1. La fel se vor caterisi și părintele Pomohaci mare dosnic și funddosnic și conul Huși mare căutător de oameni care să fie de același calibru cu capul lui.Se curata sistemele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here