Fermierii olteni așteptați să-și ridice ajutorul de minimis pentru cultivarea tomatelor

0
202

Reprezentanții Direcției pentru Agricultură Olt au anunțat că până acum 1.350 de olteni au fost plătiți prin programul de susținere a tomatelor cultivate în spații protejate, urmând ca în perioada următoare să se plătească pentru încă 78 de fermieri.

Restul celor înscriși în program care nu au livrat pe piață cantitățile prevăzute pot face dovada comercializării tomatelor cultivate în spații protejate în ciclul 2 de producție, și anume perioada noiembrie-decembrie 2017. Pentru a fi eligibili pentru acordarea ajutorului de minimis de 3.000 de euro/an pentru cultura de tomate, beneficiarii trebuie, printre altele, să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de cel puțin 1.000 mp, să obțină o producție de minimum 2 kg tomate/mp, dar și să valorifice o cantitate de tomate de 2.000 kg dovedită cu documente justificative.

În total, în judeţ vor intra 4.284.000 euro, bani pe care fermierii olteni trebuie să-i folosească pentru dezvoltare în agricultură. Schema de ajutor de minimis este destinată producătorilor agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător, producătorilor agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderilor individuale și familiale, producătorilor agricoli persoane juridice.