Note sub așteptări la BACALAUREAT

0
377

S-au afișat rezultatele la Bacalaureat. Elevii olteni se așteptau la note mari, iar pentru mulți dintre aceștia rezultatele obținute nu au fost unele pe măsura așteptărilor.

Peste 1.000 de absolvenți de clasa a XII-a nu au reușit să obțină note de trecere la examenul de
Bacalaureat. Deși s-au înscris pentru a susține acest examen un număr de 2.962 de elevi, la probele scrise s-au prezentat doar 2.749 elevi.  Șase dintre aceștia au fost eliminați din sală deoarece au încercat să fraudeze examenul. Potrivit reprezentanților IȘJ Olt, rata de promovabilitate în județul nostru, după afișarea primelor rezultate este de 63,11 %.

Din cei 1.735 de elevi care au reușit să promoveze examenul, 414 elevi au obținut medii între 6- 6.99, 471 au obținut medii între 7- 7.99, 523 au obținut medii între 8- 8.99 și 325 au obținut medii între 9- 9.99. Doar doi elevi din Olt au luat media zece la examenul de Bacalaureat.

Elevii nemulțumiți de rezultatele obținute vor depune miercuri contestații, acestea urmând a fi soluționate în intervalul 6-9 iulie. Pe 10 iulie vor fi afișate rezultate finale la Bacalaureat.

În mod identic cu Evaluarea Națională, lucrările vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte județe decât cele în care au avut loc probele. În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații”. Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestații este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte, diferența între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.