ITALIENII „SE FURĂ” ÎNTRE EI… !

4
2287

Vecini, vecini, cu sânge roman, aflați pe pământ oltenesc,

Platforma industrială a Slatinei este, după București, credem noi că nu greșim, cea mai puternică din România.

Unitățile noastre industriale sunt nu numai cele mai mari din țară, dar și printre cele mai puternice din europa sau din lume. Acestea doresc să se extindă, prin mărirea capacităților de producție, ceea ce înseamnă mari investiții și creerea de noi locuri de muncă. Singura problemă este că, din păcate, specialiștii, tinerii noștri de valoare pleacă în străinătate. Forța de muncă nu mai este de găsit în Slatina, ceea ce-i determină pe angajatorii, de pe platforma industrială, să apeleze la tot felul de artificii și modalități în a atrage forța de muncă necesară, calificată.

Salariile mai mari, suportarea cheltuielilor cu naveta, sporuri mai mari și alte „avantaje” sunt „momeala” cu care „specialiștii” , „calificații” pleacă de la o unitate, la alta, de pe platformă. Din informațiile noastre, cele mai mari salarii nu se mai dau la ALRO SA, cu la TMK, Pirelli, Prysmian. Așa că, specialiștii și muncitorii de valoare au început să migreze de la Prysmian la TMK și de la Pirelli către… TMK! Italienii de la Pirelli au încheiat un protocol cu conaționalii lor de la Prysmian, prin care să fie stopată această migrație, dar, practic, nu poate fi stopată, legislația fiind de partea… angajatorilor. Deci, italienii „se fură” între ei, sau „se bat” pe românii de valoare…!

R.D.

4 COMENTARII

 1. Pai cum sa nu pleci din romanica in europa atata timp cat salariile de aici sunt de la 270 maxim 650 € pentru un muncitor, iar U.E. acelasi muncitor pleaca de la 1700 ajunge si la 2400 € ? Plus ca in europa ai strazi tată, fara gropi, (ca sa vedeti si voi), autostrazi (ozn-uri, nene), servicii de orice fel, mai ales medicale(SF-uri, clar). In spital nu dai spaga, ai conditii, de top, medicamentatie la fel, educatie in scoli pentru copii, nu ca la noi sa stai sa pupi invatatoarea in cur si sa-i duci cadouri cat mai costisitoate cu ocazia diferitelor zile, ca sa se ocupe de copil si sa nu-l uite in ultima banca. Iar de programa scolara de la aia…..nu mai vorbesc.
  Lasand de-o parte avioanele astea, dreptul la munca nu poate fi ingradit conf. legilor din romanica, dar mai ales oricarui stat civilizat.
  Doar sclavii erau obligati sa lucreze intr-un loc, pe nimic si impotriva vointei lor.

  Platforma industriala a zlatinei. Nu mi se pare extraordinara, dar exista si ma bucur pentru asta, comparativ cu cea a altor mici orase din tara. Sa faci o comparatie cu bucurestiul, este exagerat. Vezi sibiul, pitestiul, brasovul, timisoara….si multe alte orase din vest in special, care angajeaza si au anunturibde angajare chiar si la slatina, dar si pe salarii mult peste cele de la slatina. De exemplu: la radio in sibiu nu ruleaza doar reclame cu vanzari medicamente ci si
  multe alte anunturi cu angajari personal in diferitele fabrici din platforma lor induatriala care s-a infiintat cu mult inaintea celei de la slatina aparura abia acum 3 ani, daca ii are si pe astia. Pe strazi la magazine anunturi cu angajari personal. In presa, un ziar cat toate publicatiile din slatina la un loc si la care se mai adauga alte cateva pagini, numai cu anunturi de angajare. 🙂 zici ca nu esti in romanica. Si totusi! Salariile nu sunt ca in U.E nici aici. DOAR PRETURILE!

 2. Am uitat! Acordarea de „momeli”, ” avantaje” si alte artificii pentru a atrage sau motiva un angajat, nu sunt noi decat pentru angajatii de la slatina. In U.E, chestiile astea sunt absolut normale si la tot pasul intalnite. Asa fac toate firmele occidentale cu angajatii lor. Aceste firme occidentale, activand si la slatina, nu au facut altceva decat sa-si pastreze obiceiurile, mai putin cele cu egalizarea salariilor.

 3. vi se pare normal ca toti cei tineri si buni de munca sa plecati afara iar noi ce ramanem aici din diferite motive sa platim si pensiile parintilor vostri?

 4. Nu te supăra nedeloiu ion dar cred ca părinții noștri și au câștigat dreptul la pensie muncind!unde mai pui ca unii dintre ei mor chiar înainte de a apuca pensie.tatăl meu a muncit 32 de ani dar nu a apucat 1 leu de pensie….
  Și cum tu din anumite motive preferi sa ramai,noi tot asa preferam sa muncim afară! unde ești plătit pe măsura muncii depuse.plus ca nu îți trebuie pile sa avansezi!nu trebuie sa ceri o avansare ți se propune dacă te vad ca ești capabil!
  ȘI REVIN PĂRINȚII NOSTI AU MUNCIT PESTE 30 DE ANI pentru mica pensie pe care spui ca o suporți tu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here