Dosarul lui Vâlcov se complică

0
759

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au luat, joi, măsura controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile faţă de încă o persoană cercetată în ultimul dosar în care apare și numele fostului primar al Slatinei și ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, acuzat de instigare la dare de mită.

„Compartimentul de informaţii şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: În continuarea cercetărilor ce se efectuează de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, în dosarul penal privind pe inc. Cincu Eduard –  funcţionar public în cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Olt şi inculpatul Vâlcov Darius Bogdan cu privire la care au fost furnizate informaţii prin intermediul comunicatelor din data de 05.05.2017 şi 20.06.2017, încunoştinţăm că, în cursul zilei de astăzi (Nr. Ieri. 22. 07.2017), procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au luat măsura controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile şi faţă de inc. Dogaru Mircea – angajat pe postul de consilier juridic în cadrul uneia dintre firmele controlate de către inculpatul Vâlcov Darius Bogdan, ca urmare a săvârşirii infracţiunii de dare de mită în formă continuată, prev.de art.255 alin.l C.p.anterior cu aplic.art.41 alin.2 C.p. anterior. Așadar, cu privire la acest inculpat s-a reţinut că, în perioada ianuarie – aprilie 2012, a fost cel care a remis funcţionarului public din cadrul O.C.P.I. suma de 1.000 lei lunar. Reţinând motive ce ţin de modalitatea faptică de desfăşurare a activităţii infracţionale şi pentru a preîntâmpina activităţi cu implicaţii în domeniul infracţional al corupţiei, raportat şi la atitudinea procesuală a inculpatului Dogaru Mircea, acestuia i-a fost îngrădit dreptul de a se deplasa pe o rază teritorială mai mare decât teritoriul României. De asemenea, i-a fost impusă obligaţia de a nu comunica cu ceilalţi inculpaţi şi martori din dosar”, se arată în comunicatul magistraților olteni.

Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiului prezumţiei de nevinovăţie.

În consecință, în respectivul dosar alături de Darius Vâlcov mai apare un alt nume.