Moțiunea de cenzură a trecut

0
164

Este ziua care va marca o premieră în istoria politicii româneşti. Parlamentarii au votat moţiunea de cenzură depusă de coaliţia majoritară împotriva propriului Guvern. În ultimii 27 de ani, două cabinete au fost demise prin moţiuni de cenzură, dar de fiecare dată iniţiativa a aparţinut opoziţiei. Pentru astăzi, majoritatea ia în calcul 241 de voturi – adică toţi parlamentarii PSD şi ALDE, fără excepţii. Așadar, premierul Sorin Grindeanu trebuie să plece de la Palatul Victoria și, implicit din fruntea guvernului în care a rămas cam singur.

De la Olt cei doi parlamentari PNL, senatorul Siminica Mirea și deputatul, Gigel Știrbu nu au votat moțiunea, dealtfel demnitarii olteni au făcut exact ce au făcut și ceilalți parlamentari aflați în opoziție, au stat și au privit cu partidul lui Liviu Dragnea dar și cel al lui Călin Popescu Tăriceanu își dau jos singuri propriul guvern.

Referitor la parlamentarii de Olt, social democrații olteni au votat în unanimitate moțiunea, același lucru făcând și cei de la ALDE.