Vâlcov a părăsit sala de judecată după ce i s-a făcut rău

0
733

Darius Vâlcov a fost judecat astăzi în dosarul în care este acuzat de trafic de influență și de spălare de bani. În aceeași cauză, mai sunt judecaţi Lucian Petruţ Şuşală, fostul şofer al lui Darius Vâlcov, Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, Petre Bogdan Timofte şi Constantin Tomescu. 

Fostul ministru Darius Vâlcov a venit astăzi la ÎCCJ, unde se judecă un nou termen în procesul în care este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate, după ce ar fi cerut de la o firmă de construcţii 20% din valoarea unor contracte publice, transmit surse din media.

Vâlcov nu a făcut niciun fel de declaraţii nici la sosirea şi nici la plecarea de la Instanţa supremă, potrivit News.ro. El a solicitat, prin avocat, să i se permită să părăsească sala, motivând că se simte rău, iar judecătorul a fost de acord. Va fi stabilit așadar un nou termen pentru audiere.

În acest dosar, în care a fost trimis în judecată în mai 2015, Darius Vâlcov a stat în arest la domiciliu din 26 martie 2015 şi până în 2 aprilie 2015, când a fost arestat preventiv. În 23 iunie 2015, Darius Vâlcov a fost eliberat din arest.Procurorii DNA susţin că, în cursul anului 2009, Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, l-a contactat pe Darius Vâlcov, la acea dată primar al municipiului Slatina, căruia i-a propus, ca în schimbul oferirii sprijinului în influenţarea factorilor de decizie din cadrul autorităţii contractante (SC Compania de Apă Olt SA), în vederea câştigării unor licitaţii de lucrări pentru obiective situate în Slatina, Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate, conform contractelor de execuţie a respectivelor lucrări. Fostul primar al municipiului Slatina este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate de acesta, de primar al municipiului Slatina, senator şi ministru de Finanţe, conform agenţiei citate.

Tot astăzi, Călin Popescu Tăriceanu așteaptă un alt verdict important. Mai exact, judecătorii vor decide dacă șeful Senatului a fost ales legal președintele ALDE. Mâine le va veni rândul lui Ponta, Dragnea și Tariceanu  să ajungă în fața magistraților.