Elevii olteni au intrat în febra examenului de Bacalaureat

0
201

În judeţul Olt, aproximativ 2.500 de elevii de clasa a XII-a susţin în aceste zile probele orale din cadrul examenului de Bacalaureat. Probele scrise vor avea loc începând cu data de 26 iunie.

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat a început marţi, 6 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Testarea se va desfăşura pe durata a două zile. În zilele de 8 şi 9 iunie va avea loc proba orală la limba maternă, iar pe 9 iunie şi 12-13 iunie candidaţii vor susţine proba de competenţe digitale. Probele orale se încheie cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, programată între 14 şi 16 iunie.

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă – experimentat, avansat şi mediu. În cazul în care un candidat refuză să răspundă sau să rezolve subiectele de la probele de competenţe lingvistice şi digitale, se consideră că acesta nu a susţinut proba. Probele scrise vor începe în 26 iunie cu limba şi literatura română, 27 iunie – limba şi literatura maternă, 28 iunie – proba obligatorie a profilului şi specializării (matematică sau istorie), 30 iunie – proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele primei sesiuni a Bacalaureatului vor fi afişate în 5 iulie, până la ora 16.00 şi în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile, afişarea rezultatelor finale fiind programată în 10 iulie.