Elevii olteni au intrat în febra examenului de Bacalaureat

0
123

În judeţul Olt, aproximativ 2.500 de elevii de clasa a XII-a susţin în aceste zile probele orale din cadrul examenului de Bacalaureat. Probele scrise vor avea loc începând cu data de 26 iunie.

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat a început marţi, 6 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Testarea se va desfăşura pe durata a două zile. În zilele de 8 şi 9 iunie va avea loc proba orală la limba maternă, iar pe 9 iunie şi 12-13 iunie candidaţii vor susţine proba de competenţe digitale. Probele orale se încheie cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, programată între 14 şi 16 iunie.

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă – experimentat, avansat şi mediu. În cazul în care un candidat refuză să răspundă sau să rezolve subiectele de la probele de competenţe lingvistice şi digitale, se consideră că acesta nu a susţinut proba. Probele scrise vor începe în 26 iunie cu limba şi literatura română, 27 iunie – limba şi literatura maternă, 28 iunie – proba obligatorie a profilului şi specializării (matematică sau istorie), 30 iunie – proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele primei sesiuni a Bacalaureatului vor fi afişate în 5 iulie, până la ora 16.00 şi în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile, afişarea rezultatelor finale fiind programată în 10 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here