Proteste în primăriile din Olt

Angajaţii din primării şi din direcţiile de taxe şi impozite locale au protestat miercuri, nemulţumiţi de actuala lege a salarizării şi de faptul că nu a mai fost introdusă grila de salarizare.

0
552

Funcţionarii publici au luat parte, miercuri-24 mai, la o acțiune de protest. Marea nemulțumire a sindicaliștilor este că proiectul de lege elimină grila de salarizare la nivel național și permite primarului să stabilească salariile dupa bunul său plac. Astfel de acțiuni de protest au avut loc în județul nostru, la  Caracal, Scorniceşti, Balş,  Potcoava, dar și în mai multe comune din județ. „ Sindicatul nostru este format din 96 de primării din cele 112 din judeţul Olt. Reprezentanții primăriilor ne-au transmis că sunt nemulţumiţi de noua Lege a salarizării și de faptul că nu a fost introdusă o grilă de salarizare pentru funcţionarii din administraţia publică. Funcționarii sunt nemulțumiți de faptul că se va ajunge ca în instituţii de aceeaşi categorie să fie salarii diferite, iar oameni angajați  pe aceeaşi activitate să aibă salarii diferite. Angajații Primăriei Caracal au intrerupt pentru câteva ore lucrul”, a afirmat Octavian Chelemen, preşedintelui Sindicatului din Administraţia Publică (SAP) Consilium Olt.

Cetățenii care au ales să plătească ieri taxele şi impozitele locale sau au avot nevoie de anumite documente de la primărie, au ales o zi proastă. S-au trezit în faţa unor ghişee închise. Sindicaliştii susţin că și săptămâna următoare, în funcţie de forma în care legea va intra în dezbatere în Camera Deputaţilor, care este for decizional, va fi organizat un miting.