Festivalul naţional de poezie „Virgil Carianopol”, la Biblioteca Municipală din Caracal

0
343

Timp de două zile (18 şi 19 mai a.c.) la Caracal se desfăşoară cea de-a XXII ediţie a Festivalului concurs naţional de poezie „Virgil Carianopol”.Consiliul Local al Municipiului Caracal, Centrul Cultural Municipal şi Biblioteca „Virgil Carianopol”,organizatorii Festivalului, au adus la cunoştinţa publicului, a iubitorilor de poezie, regulamentul de desfăşurare a concursului naţional de poezie.

Festivalul  naţional de poezie „Virgil Carianopol”,  unul dintre cele mai apreciate la nivel naţional manifestări ale poeziei , oferă şansa afirmării tinerilor creatori şi stimularea talentelor literare autentice. Festivalul continuă o tradiţie de peste 20 de ani, reunind oameni de cultură,specialişti şi scriitori consacraţi .

În cele două zile de concurs ale manifestării , pe lângă jurizarea  poeziilor participanţilor înscrişi în concurs, vor fi organizate întâlniri ale invitaților și laureaților concursului cu publicul, expoziții de carte, ex libris și fotografii,  manuscrise, expoziții de ziare și reviste din presa vremii.

Câştigătorii concursului de poezie vor fi premiaţi vineri 19 mai într-o gală a laureaţilor unde va fi înmânat Trofeul Festivalului, vor fi acordate două premii pentru poeţii care nu au debutat editorial, două premii pentru poeţii aflaţi la primul volum şi două premii speciale ale juriului.

Gazda Festivalului naţional de poezie „Virgil Carianopol” este Biblioteca Municipală Caracal.